Kersh Kafferosteri
_DSF8160.jpg
_DSF5160.jpg

Idéen är att rosta kaffebönor som kommer från enskilda gårdar, kooperativ eller områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter för både människorna som jobbar där men också för miljön. Rätt enkelt.

Kaffet rostas i det nya rosteriet i Gustavsberg i en ny rostmaskin från Joper i Portugal. Maskinen har en kapacitet på 25 kg åt gången vilket gör oss till ett ”stort” litet rosteri.

Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.

Vi anser att du som kund vet bäst hur du vill dricka ditt kaffe. Därför har vi flera olika rostningar och sorter för att just du ska hitta din favorit. Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.

Varje steg i processen är hantverksmässigt utförd och det är inget vi kompromissar med. Våran ambition är att bevara oss som en liten aktör på marknaden och på så sätt kan vi alltid hålla en god och personlig relation till våra kunder och vänner. Kersh Kafferosteri är ett lokalt mikrorosteri från Gustavsberg i Stockholm. Vi jobbar hantverksmässigt, hela vägen. Efter att råkaffet kommit in till oss så rostas det i en trumrost i 10-15 minuter, beroende på sort, ständigt under övervakning av den som rostar. Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen. Allt kaffe vi köper in kallas specialkaffe och håller högsta kvalitét. Endast de mogna kaffebären plockas för hand och under rättvisa förhållanden, något som vi lägger stor vikt på. Vi strävar också efter att ha ett sortiment som är snällt för miljö och människa i alla led. De flesta av våra sorter är icke certifierat ekologiska och då får det naturligtvis inte stå utmärkt på påsen, men för dig som köper vårt kaffe kan det vara värt att veta, men naturligtvis står det utmärkt på påsen på de sorter som är certifierade. Smakprofilerna i våra blandningar kan variera en aning. Det beror på att vi är ett litet rosteri som köper in mindre mängder råkaffe. Bönorna varierar beroende på tid och skörd helt enkelt. Det är också det som är charmen tycker vi.

Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen.